İSTANBUL / PENDİK - Semiha Kıraç İlkokulu

May

17 Mayıs Çarşamba günü 4.sınf öğrencilerimiz tarih bilincinin oluşmasına katkı sağlamak ve kültürel zenginliklerimizi tanımak için Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul Deniz Müzesi’ni öğretmenleri ile beraber ziyaret ettiler.

May

8-14 Mayıs Trafik Haftası münasebetiyle okulumuzda bölge Jandarma ekipleri öğrencilerimize bir takım etkinlikler yaptılar. Trafik Hayattır mottosuyla öğrencilerimizde trafik bilincinin oluşmasına katkı sağladılar. Jandarma ekibine yaptığkları eğitim için teşekkür ederiz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı okulumuz bahçesinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, misafirlerimiz ve velilerimizle coşkulu bir şekilde kutladık.

ORMAN HAFTASI

Her yıl 21-26 Mart haftası ülkemizde Orman Haftası olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda da ormanların ve yeşilin önemini kavramak amacıyla çeşitli etkinliklerle orman haftası kutlamaları yapıldı. Kutlamalar okul bahçesinde yapılan törenle sona erdi.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

İstiklal Marşımı’zın TBMM’DE kabul edilişinin yıldönümünü okulumuzda törenle kutladık. Okulumuzda yapılan İstiklal Marşı’nı ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz tarafından İstiklal Marşı’mızın on kıtası okundu ve dereceye giren öğrencilerimize okul müdürümüz tarafından çeşitli hediyeler takdir edildi.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, saygıdeğer Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyoruz.

Atatürk'ün Kadınlarla İlgili Sözlerinden Bazıları:

"Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar."

" Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır."

"Dünyada her şey kadının eseridir."

"Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır."

CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADIK

Cumhuriyetimizin 99'uncu yılını idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkıp Milli Mücadeleyi başlatmasından, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ederiz.